joi, septembrie 10, 2009

doru' lelii...

Oare de ce sunt unele persoane care se inhameaza la o treaba fara sa ii oblige nimeni, spunand ca vor sa rezolve niste lucruri si ca o vor face cu placere, pentru ca apoi sa faca totul in doru' lelii?

Din moment ce nu te oblioga nimeni sa faci lucrul respectiv de ce nu renunti pur si simplu ca sa nu mai faci totul cu sila sau in graba ca ai altceva de rezolvat?

Daca faci ceva, fa-o cu seninatate ca sa fie bine facut sau nu o face deloc...daca faci ceva doar ca sa nu zici ca nu ai facut, mai mult ai incurcat si va veni un moment cand cei care au vrut sa faca ceva se vor satura de tine si incurcaturile pe care le-ai provocat si singurul lucru care mai ramane e praful care se alege de tot ce se realizase pana atunci.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Se numeste delasare si este una din caracteristicile natiei noastre :P

notabeliever spunea...

ei hai...nu toti suntem asa
e adevarat ca sunt multi care sunt delastori, da' mai sunt si sperante:))

AmN spunea...

If they say

Why? Why?

Tell them that is human nature ...

notabeliever spunea...

yes, but humans can and should evolve...

filos spunea...

Ar fi bun si un exemplu, ca filosofie e usor de facut; poate oamenii au motivele lor. Nici doru' asta al lelii nu vine asa dintr-o data. Poate e din cauza rutinei, a lipsei de motivatie sau a unei minime aprecieri, a sentimentului de munca in zadar. Cati n-au vrut sa schimbe lumea si s-au luptat aiurea cu morile de vant? Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita ...

notabeliever spunea...

eu m-am referit strict la momentele in care cineva isi alege sa faca ceva, in mod voluntar..nu te obliga nimeni sa incetezi daca nu iti mai place sau devine moton sau nu mai ai timp...am zis doar ca atunci cand vezi ca munca ta nu are rezultatele pe care ar trebui sa le aiba, ori trebuie sa incepi sa te straduieti mai mult, ori o lasi balta si vine altu' sa o faca mai bine.

Comatu' batran spunea...

Poate ar trebui analizat un pic cum se ajunge la "doru' lelii".De ce se pierde motivatia?Unde dispare entuziasmul initial?
Sa abandonezi un proiect inceput in mod voluntar?"Vai,ce-o sa spuna ceilalti din jur?".Sa las pe altul in locul meu?"Hmm,deci implicit recunosc faptul ca sunt inferior aceluia.Nu prea imi convine!"
Sunt acele clisee,tipare,sau cum vrei tu sa le numesti,despre care am discutat si la "(a)normalitate"

notabeliever spunea...

nu e neaparat vorba de inferioritate..pentru ca cel care vine in locul tau poate sa nu faca lucrurile la fel de bine ca tine, dar poate isi da interesul mai mult si poate invata sa le faca mai bine

problema mea este cu cei care stau in drumul altora...nu mai vrei, nu mai poti, nu iti mai place, etc. nicio problema pentru ca nu te poate obliga nimeni sa faci ceva ce tu ai ales sa faci dar daca este nevoie de lucrul acela si tu stai in cale..este cazul sa te dai la o parte!