marți, ianuarie 15, 2008

zambeste...

Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut...asta spune Gabriel García Márquez.
Ar fi bine ca atunci cand sufletul nostru plange si tanjeste dupa acel "ceva" care nu mai este sa putem spune "a fost frumos cat a fost,acum viata merge inainte".
Si putem spune asta. Ne stergem lacrimile, tragem aer in piept si mergem inainte.
Dar chiar daca exista ambitie, incredere si speranta cu privire la ceea ce va urma, ramane si durerea. Durerea pe care orice sfarsit o aduce cu el. Durerea de care, poate, nu vom scapa niciodata, chiar daca va slabi in intensitate o data cu trecerea timpului.
Eu cred ca Gabriel García Márquez are dreptate. Pentru ca, oricat de mult ne-ar durea un sfarsit, trebuie sa privim inainte si sa ne continuam viata. Nu spun ca trebuie sa uitam. NU. Trebuie doar sa lasam la o parte durerea si sa o luam de la capat. Sa ne traim viata in contiuare amintindu-ne de clipele frumoase si sa incercam sa facem din clipele ce vor veni unele cel putin la fel de frumoase.Zambeste...

6 comentarii:

Anonim spunea...

nu pot să zâmbesc singur :|

notabeliever spunea...

poti zambi amintidu-ti ce a fost si visand la ceva fi, daca iti pastrezi increderea sigur va aparea cineva care sa te faca sa zambesti.;)
trust me, i have a sixth sense :P

Anonim spunea...

Am zambit.De ce ai murit?

notabeliever spunea...

unele "de ce-uri" raman fara raspuns si asta, cateodata, e mai bine...

Comatu' batran spunea...

Pentru ca sa nu pling la sfarsit nu ar fi mai bine sa nu existe inceput?
Zambetul de pe urma e fix-tzambalu',nu ajuta la nimic.Sa traiesc din amintiri?Nu,merci!
Sa trag aer in piept si sa merg mai departe catre un nou inceput si implicit catre un nou sfarsit,si iar,si iar....?

notabeliever spunea...

Daca renunti la inceputuri pentru ca nu vrei sfarsituri dureroase, nu vei avea parte nici de perioada frumoasa dintre ele... si nu toate sfarsiturile sunt dureroase, unele vin de la sine pur si simplu si atunci nu te doare, ramai doar cu sentimentul ca ceva frumos s-a terminat, ramai cu amintirile frumoase. daca alegerea ta e sa renunti la tot doar ca sa nu fii dezamagit, nu pot sa spun decat ca de data asta nu sunt de acord cu tine. eu prefer sa pierd de 100 de ori si a 101-a oara sa castig decat sa nu castig deloc.