joi, octombrie 30, 2008

opinii multe despre orice

M-am saturat de oamenii care au impresia ca stiu tot ce se poate sti despre absolut orice subiect. In esenta, nu ar fi o categorie de persoane atat de enervanta daca, si numai daca, respectivele persoane nu ar crede ca si orice spun ele este bine, ca numai parerea lor este buna si ar avea macar bunul simt de a asculta si alte pareri si de a accepta criticile care le sunt aduse.

Orice om crede despre el insusi ca este mai bun decat altii, dar orice om trebuie sa aiba in minte ideea ca se prea poate sa existe altcineva mai bun si ca uneori este mult mai bine sa-ti tii gura decat sa te faci de ras cu pareri create "din auzite".

Din punctul meu de vedere, fara sa fiu ipocrita, chiar cred ca sunt cu ceva mai presus decat unele persoane, dar stiu foarte bine ca sunt altele mai presus decat mine, asa ca daca nu stiu in ce categorie se incadreaza persoana cu care stau de vorba, am un strop de inteligenta incat sa imi tin gura pana imi dau seama. Pentru ca in momentul in care cel cu care port o conversatie este mai inteligent sau mai informat sau mai orice altceva decat mine, prefer sa fiu proasta cinci minute si sa ii ascult parerea sau chiar sa intreb daca am nelamuriri, decat sa fiu proasta o viata intreaga doar ca sa par isteata si informata in fata cuiva.